Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μικρά tips για εύκολο σκούπισμα με την ηλεκτρική

Το σκούπισμα μπορεί να φαίνεται σαν αγγαρεία, αλλά με απλές κινήσεις μπορούμε να το κάνουμε να φαίνεται εύκολο και ευχάριστο σαν παιχνιδάκι...

1. Αρχικά ξεκίνα από το ξεσκόνισμα των επίπλων και της βιβλιοθήκης, σε περίπτωση που κάνεις γενική καθαριότητα. Με αυτό τον τρόπο η σκόνη που θα πέσει κάτω θα φύγει με τη σκούπα αμέσως μετά.

2. Στη συνέχεια φρόντισε ο χώρος που θέλεις να καθαρίσεις να είναι άδειος από τα όποια αντικείμενα που βρίσκονται σπαρμένα εδώ και εκεί, ειδικά αν έχεις παιδιά.

3. Ρίξε μια ματιά και πάρε με το χέρι τα μεγάλα σκουπίδια που τυχόν υπάρχουν στο πάτωμα ή στο χαλί. Δεν θέλεις η σκούπα σου να πάθει ζημιά, έτσι;

4. Βάλε τη σκούπα στην πρίζα και έλεγξε το στόμιό της να είναι σωστά ρυθμισμένο ανάλογα με το αν θα σκουπίσεις χαλί ή πάτωμα.

5. Στη συνέχεια, ξεκίνα από το πιο μακρινό σημείο του χώρου που έχεις επιλέξεις να κάνεις πρώτα και προχώρα σιγά σιγά προς τα πίσω. Για καλύτερα αποτελέσματα προτίμησε να κάνεις μικρές κινήσεις αντί για μεγάλες με τον βραχίονα. Με αυτό τον τρόπο θα μαζέψεις, σίγουρα, περισσότερα σκουπιδάκια.

6. Αφού τελειώσεις με τα… χοντρά, άλλαξε το στόμιο της σκούπας και χρησιμοποίησε κάποιο από τα εξαρτήματα για τα πιο μικρά σημεία και καθάρισε τα μαξιλάρια του καναπέ -και κάτω από αυτά- ή και τα σημεία στις γωνίες ή πίσω από έπιπλα που δεν μπορείς εύκολα να μετακινήσεις.

7. Όταν τελειώσεις, για να φροντίσεις τη συντήρηση και την καθαριότητα της συσκευής σου, πάρε ξανά το βασικό εξάρτημα της σκούπας (αυτό για τα πατώματα) χωρίς όμως να το προσαρμόσεις στο «κοντάρι», γύρισέ το στην εκδοχή για τα πατώματα (βγάλε έξω τα βουρτσάκια, δηλαδή), βάλε τη σκούπα να δουλέψει και καθάρισε με αυτή τα βουρτσάκια, έτσι ώστε η σκούπα να τραβήξει όλα τα μαλλιά και τα σκουπίδια που έχει κρατήσει.

8. Επίσης, μην περιμένεις να σκάσει η σακούλα για να την αλλάξεις. Έλεγξε συχνά πυκνά την κατάσταση για να μην βρεθείς προ άσχημων εκπλήξεων.

9. Τέλος, αν θέλεις να δώσεις και ένα όμορφο άρωμα καθώς σκουπίζεις, πριν ξεκινήσεις, ρίξε στο χαλί λίγη σόδα μαγειρικής, ή λίγους κόκκους από το ειδικό σκεύασμα που κυκλοφορεί στο εμπόριο, ρούφηξε πρώτα αυτά και απέκλεισε την οποιαδήποτε δύσοσμη έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου