Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι πέντε τροφές που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση

Έρευνες δείχνουν ότι πολλές τροφές και μπαχαρικά περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικά συστατικά που πυροδοτούν την απελευθέρωση ενδορφίνης κι έτσι μας κάνουν να νιώθουμε πιο σέξι!


Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο χάρη στις τροφές είναι 25.000 φορές πιο ισχυρές από τη φαρμακευτική μορφίνη, δηλώνουν οι ειδικοί. Ενεργοποιούν τις νευρικές διόδους του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα το έντονο αίσθημα ευφορίας και την ενεργοποίηση των ορμονών του πάθους.


Δείτε ποιες είναι οι τροφές που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση:

1. Κακάο

Το κακάο ανεβάζει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που εντείνει τα πάθη. Παράλληλα, ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή ως η «ορμόνη της χαράς». Μελέτες δείχνουν ότι το κακάο αυξάνει και τα επίπεδα της οξυτοκίνης, ευρύτερα γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης». Το κακάο περιέχει μεγάλες ποσότητες φαινυλαιθαναμίνης (ΡΕΑ), μια χημική ουσία που σχετίζεται άμεσα με τον αίσθημα της απόλαυσης και της ερωτικής διέγερσης.

2. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος. Το φυλλικό οξύ πυροδοτεί την παραγωγή ισταμίνης, η οποία δίνει ώθηση στην ερωτική διάθεση και εκτοξεύει τη λίμπιντο.

3. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος δίνει ώθηση τόσο στην τεστοστερόνη όσο και στην παραγωγή σπέρματος. Παράλληλα, το πολύτιμο στοιχείο ηρεμεί τα νεύρα και μας βοηθά να έχουμε καλύτερη διάθεση.

4. Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή θεωρούνται το κορυφαίο αφροδισιακό, χάρη στα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν. Αυτά τα υγιεινά λιπαρά βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.

5. Καρπούζι

Το καρπούζι περιέχει μια αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κιτρουλίνη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα. Το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μελέτες δείχνουν ότι η κιτρουλίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της στύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου