Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μάθετε piloga: Pilates και yoga μαζί!


Η πιλόγκα (piloga) είναι μια νέα μικτή τεχνική που συνδυάζει το πιλάτες (pilates) και τη γιόγκα (yoga)!

Τώρα που η μόδα του πιλάτες αρχίζει να φθίνει και να ακολουθείται σε κάθε γυμναστήριο έρχεται μια νέα τεχνική για να βελτιώσετε την σιλουέτα σας και να ξαναβρείτε την ευημερία σας.

Αν έχετε βαρεθεί τα τετριμμένα και τις συνηθισμένες ασκήσεις και χρειάζεστε καινούρια ερεθίσματα για την καθημερινή γυμναστική σας η τέλεια λύση ακούει στο όνομα Πιλόγκα!

Πρόκειται για μια νέα τεχνική που ενσωματώθηκε στην αεροβική και κερδίζει ολοένα και περισσότερες θαυμάστριες που το ακολουθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η γυμναστική προσφέρει μια "γλυκιά" κίνηση που δίνει τη διαβεβαίωση για μια υψηλή ενεργητική απόδοση και τόνωση του σώματος αλλά και του πνεύματος και χωρίς επώδυνους τραυματισμούς ή υπερβολική κόπωση μέσω μιας αρμονικής κίνησης.

Μέσα σε προγράμματα ασκήσεων πιλάτες βρίσκουμε ασκήσεις που υπάρχουν στη γιόγκα, δηλαδή όλες τις τεχνικές αναπνοής, χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης.

Ο μεγάλος νεωτερισμός της πιλόγκα είναι πως κάνει την κίνηση πιο ενεργητική, αρμονική και ενώνει τις παραδοσιακές στάσεις και αναπνοές της γιόγκα με τις κινήσεις που πραγματοποιούνται στο πιλάτες.

Έτσι ενδυναμώνονται τα τονωτικά αποτελέσματα και εμφανίζεται περισσότερο έντονος ο ρυθμός των ασκήσεων που ακολουθούνται.

Με την πιλόγκα καταφέρνουμε να φτάσουμε τα ίδια επίπεδα ελαστικότητας και ανάτασης του σώματος συνδέοντας ασκήσεις και αναπνοές και τελικά κερδίζοντας μεγαλύτερες αντιστάσεις και αντοχές.

Η συγκεκριμένη γυμναστική είναι περισσότερο δυναμική αφού για κάθε στάση γιόγκα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες ασκήσεις που τονώνουν το σώμα.

Η πιλόγκα μπορεί να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους κάθε ηλικίας και χαρίζει ευεξία και ειδικά ωφελεί τις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη.

Κάθε πρόγραμμα έχει διάρκεια μιας ώρας κατά μέσο όρο και ακολουθείται από μια φάση ολικής χαλάρωσης που επικεντρώνεται ο καθένας στο σώμα και τις αναπνοές του, σε μια προσπάθεια κατανόησης του ίδιου του εαυτού και του σώματός του για να μάθει τα όριά του και να εκτονώσει την πίεση της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου