Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Είκοσι εκατοστά ψηλότερο σύντροφο θέλουν οι γυναίκες


Ο ιδανικός σύντροφος για μια γυναίκα εκτός από το χιούμορ, τα ωραία εξωτερικά χαρακτηριστικά και όλα εκείνα τα στοιχεία που κάθε γυναίκα προσθέτει στη δική της «λίστα», πρέπει να είναι και κατά 20 εκατοστά ψηλότερος από εκείνες, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι άντρες που προτιμούν τα εκατοστά που τους χωρίζουν από τη σύντροφό τους να είναι το πολύ 7,6 όπως έδειξε η έρευνα που έγινε σε δείγμα 700 αντρών και γυναικών.

Οι μελετητές ρώτησαν 50.000 εκπροσώπους και των δυο φίλων πόσο «ικανοποιημένοι» είναι με το δικό τους ύψος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιδανικό ύψος για έναν άντρα είναι το 1,90, ενώ το ιδανικό για μια γυναίκα είναι το 1,75.

Ο εξελικτικός ψυχολόγος Gert Stulp του Πανεπιστημίου του Groningen στην Ολλανδία που ήταν και ο επικεφαλής της εν λόγω έρευνας, δήλωσε στην εφημερίδα «The Independent»: «Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες προτιμούν να είναι σε μια σχέση στην οποία ο άντρας είναι ψηλότερος από την αγαπημένη του, χωρίς όμως η διαφορά αυτή να είναι υπερβολική».

Μάλιστα, από τα στόματα των γυναικών ακούστηκε περισσότερο ότι η διαφορά ανάμεσα στο ζευγάρι θα πρέπει να είναι μόνο από την πλευρά του άντρα, δηλαδή θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός να είναι μια γυναίκα ψηλότερη από το σύντροφό της.

Ο καθηγητής Dr Viren Swami, κοινωνικός ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Westminster, προσέθεσε: «Υπάρχουν δυο κυρίαρχες θεωρίες. Η βιολογική θεωρία λέει ότι οι ψηλοί άντρες είναι πιο επιβλητικοί και δείχνουν επιτυχημένοι. Η κοινωνική θεωρία, από την άλλη, λέει ότι οι ψηλοί άντρες φαίνονται περισσότερο αρρενωποί, ενώ οι ψηλές γυναίκας «παραβιάζουν» τις κοινωνικές νόρμες».

Σε μια άλλη έρευνα που έλαβε πρόσφατα χώρα στη Βρετανία έδειξε ότι στο 92,5% τω ζευγαριών ήταν ο άντρας πιο ψηλός, ενώ μόνο στο 4% των περιπτώσεων «προεξείχε» η γυναίκα από το ζευγάρι. Μάλιστα, αποδείχθηκε ότι τα ζευγάρια που έχουν σχεδόν το ίδιο ύψος είναι ακόμα πιο σπάνια, με ποσοστό που ανέρχεται μόνο στο 3.5%!

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου